Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mi az az algoritmus?

2015.11.04

Mi az az algoritmus?

Az algoritmusok megnyilvánulása a környezetben

Algorithms around the GlobeAz Access Consciousness jelenlegi tanfolyamain az egyik dolog, ami dinamikusan változtatja meg az emberek életét, az, amit "algoritmusmegszakításoknak" nevezünk.

Mi az algoritmus? Az algoritmus egy lépésről lépésre történő sorozata a műveleteknek, amelyek különféle számítási feladatokat oldanak meg, és amelyek átalakítják a körülöttünk lévő világot. 

Ez az egész valóság több szempontból is egy algoritmikus konstrukció, amely ok-okozaton alapul. A legtöbb ember egy számítógéphez hasonlóan teremti az életét, hogy képes legyen működni benne.   

A The Guardian nemrég leközölt egy cikket arról, hogy az algoritmusok hogyan befolyásolják a bioszféránkat; a globális ökoszisztémát és az életnek azt a vékony rétegét ezen a bolygón, amely az emberi fejlődést megtámogatja. Olvasd el itt: http://www.theguardian.com/science/political-science/2015/oct/05/a-manifesto-for-algorithms-in-the-environment?utm_content=bufferc17bc&utm_medium=social&utm_source=linkedin.com&utm_campaign=buffer

Te az életed melyik területén működsz egy számítógéppel, számítógép számára, vagy úgy, mint egy számítógép,  ahelyett, hogy az igazi teremtés 4 eleméből működnél, ami túl van az algoritmusokon: kérdésből, választásból, lehetőségből és hozzájárulásból?   

Azok az emberek, akik változást hoznak létre, ennek a valóságnak az algoritmusmegszakítói. Amikor ez vagy, lebontod az emberek falait, korlátait s pajzsait mindenfelé, amerre csak jársz. A szilárdság felolvad körülötted, és elkezded gyógyítani a Földet.