Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Családi energiák rendezése

2013.10.11

boldog_csalad-002_1056655_1223_n.jpgMit hozunk a családunktól - apai, anyai minták

Fontos megértenünk az életeink ok-okozati összefüggéseit és fejlődését életről-életre. Minden generációnak megvannak a feladatai és a jelenlegi bevállalta, hogy szeretettel rendezi a kapcsolati karmákat. A feladatok rendezéséhez és fejlődéseinkhez választjuk a szülőket, barátokat, rokonokat. Az Egyetemes – Isteni - Rend hatalmas rendező, mindennek megvan az oka és a miértje. Ha értelmezzük a múltunkat, akkor felismerjük, hogy miért vagyunk itt, mit vállaltunk erre az életünkre. Ehhez fontos megnézni, hogy mit hoztunk otthonról; Mit tanultunk a szüleinktől, és milyen ember vált belőlünk általuk.

Miért éppen ebbe a családba születtem?

Ennek mi a valódi célja?

Milyen feladat megoldására készítettek fel?

Mindegy mit tettek, Te választottad Őket szüleidnek, nem hibáztathatjuk Őket semmiért. Életeken keresztül mindannyian a legjobb tudásunk szerint cselekszünk, hogy rendezni tudjuk a kapcsolatainkat, de ezt eddig nem tudatosan tettük. Te most dönthetsz, úgy, hogy ezt befejezed, és nem görgeted tovább. Dönthetsz úgy, hogy szeretettel lerendezed az összes kapcsolatodat. Mögé nézel minden rossz érzésnek, elengeded, és tisztalappal tovább indulsz.

Nagyon fontos minden kapcsolatot megbeszélni, hogy mi nem működött, tisztázni és szeretettel elengedni. Ha személyesen nincs rá lehetőséged, tedd meg magadban egy vizualizációs gyakorlatban, vagy meditációban. Sok szülőt vádolunk különböző szenvedélybetegségekkel, agresszivitással, lelki fájdalmakkal, de ha egy kicsit végig gondoljuk az ő gyerekkorukat, hogy ők mit hoztak a családjukból, akkor rájövünk, hogy nem tudtak mást adni. A mi céljaink is meghatározzák, hogy miért Őket választottuk, hiszen előző életeinkből is hoztunk feladatokat és fontos nekünk is a tapasztalat.

Lásd a szüleid tökéletességét és esendőségét egyben – ők is a legjobbat tették, amit tudtak eddig, de ha te megbízol bennük, elkezded emelni őket, azzal, hogy erősíted bennünk a szeretet tiszta Erejét, akkor lehetőséged van mindent átalakítani. Amíg nem tudod tiszteli, elfogadni és szeretni a szüleidet, addig a párodat, társadat sem fogod tudni. Minden kapcsolat lezárta, elengedése, vége után is fontos, hogy tiszteljük és szeressük egymást – nem maradhatnak tüskék és rosszérzések bennünk és a másikban sem – ekkor tekinthetünk rendezettnek egy kapcsolatot. Az, hogy változtassunk az életünkön és mi már ne adjuk tovább a saját gyerekeinknek, tudatosan fontos élnünk és figyelnünk a tetteinkre, szavainkra, érzéseinkre. Az energiáinkat, testbeszédünket, kisugárzásunkat is érzi mindenki, még ha semmit nem is mondasz. Ha elváltak, vagy meghaltak a szüleink, attól még ugyanolyan helyet fontos adnunk Nekik a szívünkben és az életünkben. Nézd meg van-e olyan, akiről nem veszel tudomást az életedben: Családtagok, elhunytak, barátok stb. Az elfogadás az egyik legfontosabb érzelmi minőség, amit nap, mint nap gyakorolnunk érdemes. Ha félelem és szembenállás helyett mindennek helyet és teret adsz az életedben, akkor a szíveddel jobban meg fogod tudni érzékelni, hogy van-e még dolgotok, vagy szeretettel elengedhetitek egymást, mert a tanítás megtörtént az életetekben.

Családi kapcsolataink rendezése - meditáció:

Gyújts gyertyát, füstölőt, hallgass kellemes zenét és egy nyugodt csendes helyen kényelmesen ülj le, kezdj ellazulni. Minden belégzésnél tiszta fény, szeretet és békesség árad a tested minden szintjébe és minden kilégzéssel eltávozik, minden dühöd, félelmed és minden más rosszérzés, amire már nincs szükséged. Képzeld el és lásd azt a helyet, ami kedves a szívednek; lehet ez egy tengerpart, vagy egy virágos rét, egy erdei tisztás, esetleg egy templom. Lásd, hogy ezen a helyen megjelenik Anyukád. Állj vele szembe és mond neki: - Látlak Téged! Elfogadlak Téged, olyannak, amilyen vagy! - Tisztellek Téged! Szeretlek Téged! - Neked helyed van a szívemben, amely megillet Téged!

Addig mond, amíg tényleg átérzed – lélegezz! Érezd, hogy felszabadulnak a rossz érzések, a félelmek és öleld meg szeretettel. Gyújtsatok meg együtt egy gyertyát, nézz a szemébe és mond neki; megadom Neked a tiszteletet.

Ezután ugyanígy vedd sorba Apukádat, testvéreidet, esetleg nevelő szülőket, vagy szüleid párkapcsolatait (ők mind minták Neked), nagyszülőket, mindenkit, aki a családod része. Kerüljünk összhangba a szülők és a felmenők érzelmi kötelékeivel és engedjük át magunkat a felsőbb hatalomnak.

Ha házasságban, párkapcsolatban élünk, mondjuk a társunknak: Elfogadlak téged, elfogadlak Téged, elfogadlak téged! Elfogadlak Téged Feleségemnek/Férjemnek! Elfogadlak Téged és odaadom magam szeretettel! Szeretlek Téged és szeretem azt, ami téged és engem vezérel, vezet”

Végig lélegezz jó mélyeket és őszinte szeretettel ölelj meg mindenkit. Amikor kész vagy, lásd és érezd, hogy az egész családod körülötted, körben áll és mindenki szíve kapcsolódik a te szíveddel egy csodálatos fénysugárral. Béke, szeretet és egység van a családotokban. Rögzítsd ezt a képet és térj vissza hozzá bármikor, ha elbizonytalanodnál. Lélegezz, és lassan térj vissza a szobában, ahol ülsz és nyisd ki a szemed.

A két ember által két családi rendszer egyesül és hoz létre egy nagyobb, közös rendszert; meglévő és kirekesztett emberek, régebbi társak, akiket mindkettőjüknek fontos befogadnia a közös családjukba. Ha úgy érezzük nehezebben megy, akkor naponta gyertyagyújtással gyakoroljuk az elfogadásukat és a befogadást.

A szeretetet a szüleinktől- elsősorban az édesanyánktól sajátítjuk el, ezért akkor állunk készen, ha belsőséges viszonyban állunk az édesanyánkkal – teljes szívvel magunkba engedünk mindent, ami tőle származik.

Ezután mindent elfogadunk, ami az édesapától származik: tisztelet, hála, elfogadás – mélység.

Sokan elmondhatják, hogy nem kapták meg a kellő figyelmet és szeretetet, mégis amit a szülőktől hozunk fontos volt a fejlődésünkhöz, hogy most itt tartsunk. Semmi nincs hiába, csak tanulj belőle. Visszamenőleg, ha már tudatosak vagyunk, segíthetünk Nekik is szeretni, kiteljesedni, örömteli életet élni és a saját példánk által taníthatjuk őket.

Fontos a fiúnak az apa, lánynak pedig az anya tisztelete ahhoz, hogy a párkapcsolatát is tudja tisztelni: a szülő mellé állni, tiszteletet tanulni tőle, hogy mi is tudjuk majd tisztelni a párunkat. A szülők mutatják a női és férfi mintákat is életünkbe és nagyon gyakran ismételjük a saját életünkben, vagy mi válunk olyanná, vagy társnak választunk hasonlót. Gyerekként óhatatlanul is leutánozunk mindent, mert így fejlődünk. A lányok követik az anyjuk mintáit a fiúk az apjukét és párkapcsolatban is hasonlót választanak, mint a szüleik, mert ezt tudják kezelni, ehhez láttak mintát. Ezzel mindaddig nincs baj, amíg tetszik, és számunkra megfelelő párkapcsolati mintát láttunk. Ha csonkacsaládból jövünk, akkor hiányozhat az egyik fél mintája; apa, vagy anyakép, női, vagy férfi minta. Az egyedül nevelő szülő egyszerre női és férfi szerepeket is él, amit utána a gyerek ugyanígy vihet tovább, ezért segítsünk neki különválasztani.

Fontos megbízni a másikban, hogy tudja képviselni számunkra Társat. Nem szükséges mindent egyedül megoldanunk és felvállalnunk, képviselhetjük a saját női, vagy férfi minőségünket, szerepeinket a megfelelő helyen. A generációk egyre tudatosabbak, ez észrevehető már a gyermekeinken. Figyeljük őket, hiszen taníthatnak minket.

 

részlet az Önfejlesztő Napló 2013 január hónapból - Emeld a fénybe kapcsolataidat

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.