Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Figyelem magamra és a környezetemre

2014.01.07

flamme13.jpg"Mágneses vonzással bíró, furcsa dolog az odafigyelés. Teremtő erő.  Amikor az emberek tényleg odafigyelnek ránk, csendesen, elbűvölve, akkor a kis forrás bugyogni kezd, hogy a lehető legmeglepőbb módon ontsa a vizet.” - Brenda Ueland

 Bizonyára te is észrevetted már, hogy vannak, akik azért kérdezik meg a másiktól, hogy van?, hogy utána őket is meghallgassák, és gyakran előfordul, hogy a választ meg sem várva már csak önmagukról szól a kommunikáció. Ilyenkor valójában nem is fontos számunkra a másik.

Ha nem tudunk figyelni a másikra, akkor egyrészt magunkra sem figyelünk eléggé, másrészt a kapcsolataink minősége is gyenge.

Nézd meg: miért nem érdekel a másik mondanivalója?

Azért, mert panaszkodik?

A panaszkodás lehet figyelemhiány és szegény énünk 'energiarablása'

De nézheted úgy is, hogy benned bízik annyira, hogy elmesélje, mi történt vele. Sokszor elég, ha csak meghallgatod, nem is várja el, hogy segíts neki. Egyszerűen csak megosztja veled élete történéseit, hiszen társas lények vagyunk.

Legtöbbször az emberek csak a felszínen ismerik meg a másikat, és külsőségek alapján választanak – nincs mélyebb megismerés, csak felszíni ítélkezés azok alapján, amit a másik megmutat magából. Van, hogy azért nem tud figyelni a másikra, mert azzal van elfoglalva, hogy ő megfeleljen az általa képzelt elvárásoknak. Beszélget a másikkal, látszólag figyel is rá, de közben azon gondolkodik: Elég szép vagyok? Jól áll a ruha rajtam? Választékosan beszélek? Vajon megfelelek-e így a másiknak, akivel beszélgetek?

A kommunikáció a bizalomról is szól, hogy figyelmet adunk és kapunk. Viszont ne úgy figyeljünk, hogy belemegyünk mások problémájába, és átéljük vele, utána pedig rosszul érezzük magunkat. Tudatosan ráláthatsz arra, ha valmait érzékeny Lényként átveszel másoktól. Kérdezd meg magadtól, ez az enyém? Kié ez?  Engedd el, add vissza az Universumnak, Földanyának, majd az egyetem Rend megoldja hol van a helye.

Biztos megfigyelted már, hogy olykor találkozol olyan emberekkel, akiktől első pillanatban menekülnél. Lezársz, ellenállsz. De ha adsz neki esélyt, ha megengeded a megismerést, akkor a szeretetteli figyelmeddel az egész ember lénye kivirul. Megváltozik az energetikája, a rezgése, az illata, az arca - észrevehetően megszépül.

A figyelem arról szól, hogy emeljük a másik rezgését. A figyelemmel adunk a másiknak szeretetenergiát. Leginkább csak arra vágyunk, hogy igazán meghallgassanak és elfogadjanak minket. Ha szívvel hallgatsz, akkor elfogadsz, és megéled a közösség és egység élményét. Amikor az ember érzi, hogy meghallgatják, akkor azt is érzi, hogy SZERETIK.

Már a szándékodban legyen benne, hogy tiszteletben tartod a másikat, szívből elfogadod, és egyre jobban figyelsz rá, hogy valójában megismerd Isteni Lényét. A szívedben fogod érezni, látni, hallani, hogy valójában ki ő. A megismeréssel elkerülheted a csalódásokat is, hiszen nem fogsz tőle többet elvárni, mint amit valójában adni tud.

részlet Önfejlesztő Napló 2013 szeptember hónapjából

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.